top of page

Kur fotografuotis per vestuves?

Su kai kuriais būsimaisiais jaunavedžiais aptarinėdami šį klausimą sukame galvas kelias valandas, o kartais net savaites, kiti būna viską numatę iš anksto ir man belieka tik palinkčioti, treti turi nusibrėžę gan aiškias ribas stiliaus atžvilgiu, taigi šiek tiek pasitarus atsakymas ateina greitai. Būtent stiliaus apibrėžtumas ir yra svarbiausias rodiklis planuojant lokacijas gražiausioms savo gyvenimo nuotraukoms. Stilių nusako daug sudedamųjų dalių: jūsų charakteriai, pomėgiai ir gyvenimo būdas, o be viso to labai svarbu atsižvelgti ir į jūsų vestuvinius drabužius. Juk ne kiekviena suknelė tiks prie senos daržinės apleistame pakelės vienkiemyje ir ne kiekvienas frakas prie spalvotos graffiti sienos gamykliniame rajone. Pateiksiu keletą pavyzdžių, kad būtų aiškiau, kaip išsirinkti pačią tinkamiausią vietą jūsų vestuvių fotosesijai suskirstydama jaunuosius į keturias „kategorijas". Jokiu būdu neteigiu, jog tos kategorijos yra galutinės ir atskleidžiančios kiekvienos poros stilių. Tebūnie tai tik kompaso rodyklė pasimetusiems tarp gausos pasirinkimų, o atrasti konkretų tikslą - jūsų užduotis :) Jeigu esate klasiška pora, mėgstate kokybę ir prabangą, o jūsų vestuvinį įvaizdį sudarys sunkaus audinio puošni suknelė ir juoda eilutė - jums tiktų dvaro eksterjero ir interjero fonas, didingos senamiesčio erdvės, kolonos, alėjos, parkai, gėlynai.

Jei labiau mėgstate nesuvaržytą ir laisvą stilių, mieliau vilkėtumėte languotą kostiumą nei standartinį mėlyną variantą, o rankose norite laikyti bijūnų puokštę - manau, jūs esate bohemiškieji jaunavedžiai. Matau jus pievose, miškuose, lauko gėlėse, siaurose senamiesčio gatvelėse, taip pat prie pirmoje pastraipoje paminėtos senos daržinės arba vandens telkinių.

O gal esate minimalistai, rengsitės griežto kirpimo drabužiais ir jaučiatės prislėgti vien pagalvoję apie daug detalių ir spalvų? Tuomet siūlau rinktis modernias miesto erdves, kur stūkso nauji pastatai. Įprastai jie būna šviesūs arba stikliniai, taigi fone dominuos neutralios spalvos, kurios nerėš jums akių. Jeigu minimalistai nori gamtos, visada rekomenduoju samanų kilimais nuklotą pušyną, kur pro tiesius ir laibus spygliuočius atsiveria nuostabios perspektyvos.

Taip pat noriu paminėti vis dažniau pasitaikantį jaunųjų stilių, kurį drįstu vadinti nestandartiniu - neįprasto kirpimo suknelė (gal net ne balta, gal net ne ilga) ir sportbačiai vietoj puošnių batelių. Jums puikiai tiks nuotaikingos nuotraukos: fone gali šmėžuoti atrakcionų parkai, karjerai, stogai, spalvoti dūmai, motociklai, paspirtukai ir gatvės menas ant sienų.

Visų meilės šventės vyksta skirtinguose kraštuose, skirtingu laiku ir skirtingomis oro sąlygomis, todėl kad ir kuriai „kategorijai" save bepriskirtumėte, vis tiek esate labai individualūs. Pagalvokite apie nuotaiką, kurią norite perteikti savo vestuviniame albume ir būtinai būtinai šia tema bendraukite su fotografu, nes jis yra tikras vestuvių ekspertas - tiek visko matęs, kad puikiai žino, kas prie ko dera, ir tikrai mielai jums patars :)

bottom of page